18. 12. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap je tradiční korejské jídlo, které spojuje výborně kořeněnou rýži s pestrou směsí zeleniny a dalších surovin. Tuto lahodnou a zdravou variantu bibimbapu si můžete připravit i doma a buďte si jisti, že si pochutnáte na jedinečné kombinaci chutí a vůní. Sledujte náš recept a připravte si korejskou lahůdku bibimbap!
Suroviny
- 200g rýže
- 2 mrkve
- 1 cuketa
- 100g špenátu
- 1 paprika
- 100g ředkviček
- 200g hovězího masa
- 2-3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička sezamového oleje
- sůl, pepř, česnek, zázvor
Postup
- Uvařte rýži podle návodu na obalu.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm nakrájené hovězí maso. Přidejte sůl, pepř, česnek a zázvor.
- Nakrájejte zeleninu (mrkev, cuketu, papriku, ředkvičky) na tenké proužky nebo plátky.
- V další pánvi osmahněte zeleninu se sůlí, pepřem a olejem.
- V míse smíchejte uvařenou rýži s sójovou omáčkou a sezamovým olejem.
- Na talíři vmíchejte do rýže maso a zeleninu. Podávejte ihned a dobrou chuť!




