9. 9. 2025
Autor: Petr Kolář
Bibimbap – korejská smíchaná rýže
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap je klasický korejský pokrm skládající se ze smíchané rýže, zeleniny, masa a pikantní omáčky. Tento barevný a chutný pokrm je oblíbený pro svou jednoduchost a bohatou chuť. Vyzkoušejte tento recept na bibimbap a dopřejte si lahodnou korejskou kuchyni přímo v pohodlí vašeho domova.

Suroviny

  • 300g vařené rýže
  • 100g libového hovězího masa
  • 1 mrkev
  • 1 okurka
  • 1 cibule
  • 1/2 hrnku naklíčených sójových klíčků
  • 4 vajíčka
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička koření korejské chili pasta (gochujang)

Postup

  1. Na pánvi orestujte hovězí maso nakrájené na nudličky. Osolte a opepřete.
  2. Oloupejte a nakrájejte na nudličky mrkev, okurku a cibuli.
  3. V míse smíchejte sójovou omáčku, rýžový ocet, cukr, sezamový olej a gochujang.
  4. V pánev opečte vajíčka na mírném ohni.
  5. V misce smíchejte vařenou rýži se zbylými surovinami a omáčkou.
  6. Na talíři rozdělte smíchanou rýži a na vrch položte opečené vajíčko.
  7. Nakonec posypte sůl, pepř a sezamová semínka.
  8. Podávejte s kimchi a nazávisejte korejskou zeleninovou polévkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *