29. 8. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte klasický korejský pokrm Bibimbap, který spojuje různé ingredience jako zeleninu, maso (nejčastěji hovězí), vejce a rýži do lahodného jídla plného chutí a výrazných koření. Naučte se připravit tento lahodný pokrm doma a připravte si skvělou večeři plnou exotických chutí. S receptem na Bibimbap se podíváme, jak si ho připravit jednoduše doma.
Suroviny:
- 400 g vařené rýže
- 150 g libového masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí) nakrájeného na tenké plátky
- 1 mrkev nakrájená na tenké proužky
- 1 okurka nakrájená na tenké plátky
- 50 g špenátu
- 3 vajíčka
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička cukru
- 1 lžička mletého česneku
- 1 lžička strouhaného zázvoru
- 1 lžička sezamového oleje
- korejská hořčice (podle chuti)
- pražená sezamová semínka
Postup:
- Nejprve si připravte marinádu pro maso smícháním sójové omáčky, oleje, cukru, mletého česneku a zázvoru. Naložte nakrájené maso do marinády a nechte hodinu odpočinout.
- Poté si uvařte rýži dle návodu na obalu.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte maso. Poté přidejte nakrájenou mrkev a smažte do měkka.
- Pokud budete mít dostatek pánve, připravte si v ní i omeletu – rozšlehejte vajíčka se solí a orestujte je na oleji.
- Na závěr smíchejte rýži s masem, zeleninou a omeletou. Přidejte špenát, okurku a zalijte sezamovým olejem.
- Podávejte s korejskou hořčicí a posypte praženými sezamovými semínky.






