29. 8. 2025
Autor: Petr Kolář
Bibimbap – korejská smíšená rýže
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte klasický korejský pokrm Bibimbap, který spojuje různé ingredience jako zeleninu, maso (nejčastěji hovězí), vejce a rýži do lahodného jídla plného chutí a výrazných koření. Naučte se připravit tento lahodný pokrm doma a připravte si skvělou večeři plnou exotických chutí. S receptem na Bibimbap se podíváme, jak si ho připravit jednoduše doma.

Suroviny:

  • 400 g vařené rýže
  • 150 g libového masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí) nakrájeného na tenké plátky
  • 1 mrkev nakrájená na tenké proužky
  • 1 okurka nakrájená na tenké plátky
  • 50 g špenátu
  • 3 vajíčka
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička mletého česneku
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • 1 lžička sezamového oleje
  • korejská hořčice (podle chuti)
  • pražená sezamová semínka

Postup:

  1. Nejprve si připravte marinádu pro maso smícháním sójové omáčky, oleje, cukru, mletého česneku a zázvoru. Naložte nakrájené maso do marinády a nechte hodinu odpočinout.
  2. Poté si uvařte rýži dle návodu na obalu.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte maso. Poté přidejte nakrájenou mrkev a smažte do měkka.
  4. Pokud budete mít dostatek pánve, připravte si v ní i omeletu – rozšlehejte vajíčka se solí a orestujte je na oleji.
  5. Na závěr smíchejte rýži s masem, zeleninou a omeletou. Přidejte špenát, okurku a zalijte sezamovým olejem.
  6. Podávejte s korejskou hořčicí a posypte praženými sezamovými semínky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *