Bibimbap s korejským masem je tradiční korejské jídlo plné chuti a exotických ingrediencí. Zelenina, rýže a pikantní maso vytváří harmonickou kombinaci, která okouzlí každého milovníka asijské kuchyně. Vyzkoušejte tento recept doma a přenesete se do korejské restaurace přímo u vás doma! Sledujte jednoduchý postup a připravte si lahodné Bibimbap s korejským masem.
Suroviny:
- 300g hovězího masa (např. roštěnec)
- 100g červené řepy
- 100g mrkve
- 100g sušených houbových směsí
- 200g neochuceného džusu z brambor
- 200g zálivky z pomerančů
- 200g mléka
- 200g sezamového oleje
- 200g sladké chilli omáčky
- sůl, pepř
Postup:
- Nejprve si připravíme marinádu z sezamového oleje, sladké chilli omáčky, soli a pepře. Maso nakrájíme na tenké plátky a necháme marinovat minimálně 1 hodinu.
- Řepu a mrkev oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Smícháme je s vařeným džusem z brambor a zálivkou z pomerančů.
- Sušené houby zalijeme horkou vodou a necháme nabobtnat. Poté je nakrájíme na menší kousky.
- Maso orestujeme na pánvi dozlatova a necháme odpočinout.
- V míse smícháme vařenou rýži s marinovaným masem, zeleninou a houbami. Podáváme ihned a můžeme posypat sezamovými semínky.






