1. 11. 2025
Autor: Petr Kolář
Bibimbap se zeleninou a hovězím
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na tradiční korejské jídlo bibimbap se zeleninou a hovězím masem. Skvělá kombinace rýže, dužiny, zeleniny a pikantní omáčky v jednom pokrmu. Připravte si lahodné jídlo plné chuti a exotiky!

Suroviny

  • 300g hovězího masa (např. roštěnec)
  • 2 hrnky vařené rýže
  • 1 mrkev
  • 1 hřebíček česneku
  • 1 malá cuketa
  • 1 hrnek špenátu
  • 1 hrnek klíčků sojových bobů
  • 1 vejce na měkko
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce gočužangu (korejská papriková pasta)
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na kostky nakrájené hovězí maso se smaženým česnekem. Ochutíme solí a pepřem.
  2. Na druhé pánvi osmahneme na oleji nakrájenou zeleninu (mrkev, cuketa, špenát) společně s klíčky.
  3. Přidáme vařenou rýži a promícháme se sójovou omáčkou.
  4. Nakonec přidáme gočužang a vše důkladně promícháme.
  5. Připravíme si misku, do které dáme směs rýže se zeleninou, nahoře položíme osmažené hovězí maso a v centru vytvoříme prostor pro vejce na měkko.
  6. Podáváme ihned, aby bylo jídlo stále teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *