11. 9. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap je korejský tradiční pokrm skládající se z míchaného rýže s různými druhy zeleniny, masem a kořením. Tento barevný a chutný pokrm je oblíbený po celém světě a lze jej snadno připravit i doma. Podívejte se na náš recept a vychutnejte si autentickou korejskou chuť!
Suroviny
- 300 g vařeného jasmínového rýže
- 150 g hovězího masa
- 1 mrkev
- 1 cuketa
- 1 cibule
- hrst špenátu
- 2 vejce
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi smažíme na oleji plátky hovězího masa, osolíme a opepříme podle chuti.
- Ve druhé pánvi osmahneme na oleji nakrájenou cibuli, nakrájenou mrkev a nakrájenou cuketu.
- Přidáme hrst špenátu a necháme chvíli dusit.
- Nakonec přidáme vařenou rýži, sójovou omáčku, sezamový olej, cukr, sůl a pepř. Vše promícháme a necháme spolu restovat.
- Ve vymaštěné pánevsi osmahneme dvě volské oko.
- Na talíři podáváme dělenou porci rýže s masem a zeleninou a zdobíme vrchní část pokrmu volskými oky.




