11. 9. 2025
Autor: Petr Kolář
Bibimbap – tradiční korejský rýžový pokrm
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap je korejský tradiční pokrm skládající se z míchaného rýže s různými druhy zeleniny, masem a kořením. Tento barevný a chutný pokrm je oblíbený po celém světě a lze jej snadno připravit i doma. Podívejte se na náš recept a vychutnejte si autentickou korejskou chuť!

Suroviny

  • 300 g vařeného jasmínového rýže
  • 150 g hovězího masa
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa
  • 1 cibule
  • hrst špenátu
  • 2 vejce
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi smažíme na oleji plátky hovězího masa, osolíme a opepříme podle chuti.
  2. Ve druhé pánvi osmahneme na oleji nakrájenou cibuli, nakrájenou mrkev a nakrájenou cuketu.
  3. Přidáme hrst špenátu a necháme chvíli dusit.
  4. Nakonec přidáme vařenou rýži, sójovou omáčku, sezamový olej, cukr, sůl a pepř. Vše promícháme a necháme spolu restovat.
  5. Ve vymaštěné pánevsi osmahneme dvě volské oko.
  6. Na talíři podáváme dělenou porci rýže s masem a zeleninou a zdobíme vrchní část pokrmu volskými oky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *