Bibimbap je tradiční korejské smíchané rýžové jídlo plné chutí a vůní. Tento lahodný pokrm obsahuje rýži, zeleninu, maso, vejce a pikantní gočujang omáčku. Připravte si doma jednoduchý recept na bibimbap a ochutnejte exotiku korejské kuchyně. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 250g dlouhozrnné rýže
- 200g hovězího masa (nejlépe roštěného)
- 100g mrkve
- 100g špenátu
- 100g klíčků sóji
- 4 vajíčka
- 2 žloutky
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Uvařte rýži podle návodu na obalu.
- Na pánvi osmahněte hovězí maso s trochou oleje, osolte a opepřete.
- Připravte zeleninu: oloupejte a nastrouhejte mrkev, vařte špenát ať změkne, opláchněte klíčky sóji.
- Ve sklenici smíchejte žloutky s cukrem a omáčkou.
- Na pánvi osmahněte vajíčka na mírně natvrdo a dejte stranou.
- V každém talíři si udělejte „hořící“ miso: na dně naskládejte rýži, na ni položte maso, zeleninu a nakonec vejce. Přelijte omáčkou.
- Podávejte s sezamovým olejem k zakapání.




