12. 12. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento recept na grilované biftečky pokapané chutnou chimichurri omáčkou. Jednoduchý a lahodný pokrm, který potěší každého milovníka masa. Nalaďte si chuťové buňky na argentinský zážitek!
Suroviny
- 4 kusy bifteků
- 1/2 šálku čerstvé petrželové nasekané
- 4 stroužky česneku, nakrájené na drobné kousky
- 1/4 šálku čerstvě nasekaného koriandru
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 1 lžička chilli papriky
- 1 lžička křenového korene
- 1/2 šálku olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Smíchejte petržel, česnek, koriandr, červený ocet, chilli papriku, křenový kořen, olivový olej, sůl a pepř v mixéru na hladkou omáčku. Přidejte více oleje podle potřeby.
- Osolte a opepřete biftečky z obou stran.
- Před smažením nechte biftečky u pokojové teploty asi 30 minut.
- Smažte biftečky na pánvi na středním ohni podle vaší preference (krev, středně propečené, propečené).
- Servírujte biftečky se chimichurri omáčkou a přílohou podle vaší chuti.




