Vyzkoušejte lahodný recept na indické jehněčí biryani s oříšky, který vás okouzlí nejen svou exotickou chutí, ale také vůní. Vychutnejte si aromatické koření, měkké kousky jehněčího masa a křupavé oříšky v této lahodné a vydatné rýžové směsi. S tímto receptem si doma můžete snadno vytvořit autentickou indickou pochoutku a překvapit své blízké neotřelou kombinací chutí. Bon appétit!

Suroviny

  • 500g jehněčího masa
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 palice skořice
  • 4 hřebíčky
  • 4 kardamomové lusky
  • 1 čajová lžička kurkumy
  • 1 čajová lžička mletého koriandru
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 šálek oříšků (může být mandle, lískové oříšky nebo kešu)
  • 2 šálky rýže
  • 4 šálky vody
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm najemno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte na kusy nakrájené jehněčí maso a opékejte, dokud nezezlátne.
  3. Přidejte kardamomové lusky, hřebíček, skořici, kurkumu, koriandr, kmín a sůl. Promíchejte a nechte restovat asi 5 minut.
  4. Přidejte nakrájené oříšky a smažte je spolu s masem a kořením asi 2 minuty.
  5. Přidejte omytou a předem namočenou rýži a zalijte vodou. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni pod pokličkou asi 20 minut, nebo dokud voda nezmizí a rýže nebude uvařená.
  6. Biryani můžete podávat s jogurtem nebo bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *