10. 12. 2025
Autor: Roman Žák
Boeuf bourguignon jemně dušené maso
zdroj: Recepty 24/7

Boeuf bourguignon je klasické francouzské jídlo, které spojuje jemně dušené kousky masa s aromatickou omáčkou plnou výrazných chutí. Vyzkoušejte tento lahodný recept a dopřejte si skvělou chuťovou zkušenost.

Suroviny

  • 700 g hovězího masa na guláš
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 100 g slaniny
  • 1 lahev červeného vína
  • čerstvý tymián
  • čerstvý bobkový list
  • 200 g žampiónů
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm na kostky nakrájenou slaninu.
  2. Přidejte na nudličky nakrájenou cibuli, stroužky česneku a na kolečka nakrájenou mrkev. Promíchejte a osmahněte dozlatova.
  3. Přidejte na menší kousky nakrájené hovězí maso a opékejte dozlatova ze všech stran.
  4. Zalijte vším červeným vínem a nechte provařit, dokud nezmizí alkoholový zápach.
  5. Přidejte do hrnce čerstvý tymián a bobkový list. Přiklopte poklicí a nechte dušit minimálně 2 hodiny, ideálně déle.
  6. Přidejte nakrájené žampióny a nechte ještě chvíli provařit.
  7. Podávejte s čerstvým pečivem nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *