21. 8. 2025
Autor: Roman Žák
Boeuf bourguignon s bramborami
zdroj: Recepty 24/7

Boeuf bourguignon s bramborami je klasické francouzské jídlo, které zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Hovězí maso dusené ve víně spolu s kořením a zeleninou vytvoří dokonalou kombinaci chutí. K tomu se podávají lahodné brambory, které se krásně doplňují s omáčkou. Připravte si tento bohatý pokrm a užijte si ho společně s rodinou nebo přáteli.

Suroviny

  • 600 g hovězího masa na guláš
  • 200 g slaniny
  • 3 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 mrkve
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lahev červeného vína
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • čerstvý tymián, bobkový list, sůl, pepř
  • brambory na přílohu

Postup

1. Maso nakrájejte na menší kousky a osušte ubrouskem. Na pánvi rozpalte trochu oleje a osmažte maso z každé strany dozlatova. Maso vyndejte z pánve a dejte stranou.

2. Na stejnou pánvi přidejte nakrájenou slaninu a nechte ji zesklovatět. Přidejte nakrájenou cibuli, česnek a mrkev a restujte, dokud zelenina nezměkne.

3. Přidejte maso zpět do hrnce a zalijte červeným vínem a vývarem. Přidejte rajčatový protlak, tymián, bobkový list a dochuťte solí a pepřem. Vařte na mírném ohni asi 2 hodiny, nebo dokud maso nebude měkké.

4. K přípravě brambor oloupejte a uvařte ve slané vodě do měkka. Podávejte s uvařenými brambory.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *