23. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Boeuf bourguignon s bramborem.
zdroj: Recepty 24/7

Boeuf bourguignon je klasické francouzské pokrm s hovězím masem, cibulí a červeným vínem, které se podává s vařenými bramborami. Tento recept vás naučí, jak připravit bohaté a chutné boeuf bourguignon přímo v pohodlí vaší domácnosti. Vychutnejte si tento lahodný francouzský pokrm s bramborem a okouzlíte tím své chuťové buňky i hosty!

Suroviny

  • 600 g hovězího masa na guláš
  • 100 g slaniny
  • 2 cibule
  • 3 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 250 ml červeného vína
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 bobkový list
  • svazek čerstvého tymiánu
  • sůl, pepř

Postup

  1. 1. Nejprve si připravíme všechny suroviny. Masa nakrájíme na menší kousky, slaninu na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev na kolečka a česnek prolisujeme.
  2. 2. Maso osolíme a opepříme.
  3. 3. Na hrnci rozpustíme trochu másla a na něm osmažíme maso dozlatova.
  4. 4. Poté do hrnce přidáme nakrájenou slaninu a cibuli a restujeme, dokud cibule nezezlá.
  5. 5. Přidáme prolisovaný česnek a restovanou zeleninu zalijeme červeným vínem a vývarem.
  6. 6. Přidáme rajčatový protlak, bobkový list, tymián a promícháme. Pokud je to třeba, přilijeme ještě trochu vody.
  7. 7. Hovězí bourguignon dusíme na mírném ohni zhruba 2 hodiny, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
  8. 8. Konečně dochutíme omáčku solí a pepřem a můžeme servírovat s vařenými brambory.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *