13. 3. 2024
Autor: Roman Žák
Boeuf Bourguignon s hovězím masem.
zdroj: Recepty 24/7

Boeuf Bourguignon s hovězím masem je klasické francouzské jídlo plné chuti a aromatických bylinek. Tento lahodný pokrm je typický svou bohatou omáčkou z červeného vína, zeleniny a šťavnatého kousku hovězího masa. Skvělá volba pro ty, kteří milují nadýchané a sýté jídlo plné lahodných chutí. Vyzkoušejte tento recept doma a nechte se unést příjemnými vůněmi a chutěmi francouzské kuchyně.

Suroviny

  • 800 g hovězího masa
  • 200 g slaniny
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 4 mrkve
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lahev červeného vína
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička bobkového listu
  • olej, sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi opečeme na oleji na kostky nakrájenou slaninu, vyndáme a necháme stranou.
  2. Hovězí maso očistíme a nakrájíme na menší kousky. Opečeme na pánvi a vyndáme na talíř.
  3. Na pánvi osmahneme na oleji na drobné kousky nakrájenou cibuli, česnek a nakrájenou mrkev.
  4. Přidáme hovězí maso a slaninu, podlijeme červeným vínem a hovězím vývarem.
  5. Přidáme tymián, bobkový list a necháme dusit asi 2-3 hodiny, dokud maso nebude měkké.
  6. Před podáváním dochutíme solí a pepřem a můžeme servírovat s vařenými brambory nebo těstovinami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *