13. 3. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Boeuf Bourguignon s hovězím masem je klasické francouzské jídlo plné chuti a aromatických bylinek. Tento lahodný pokrm je typický svou bohatou omáčkou z červeného vína, zeleniny a šťavnatého kousku hovězího masa. Skvělá volba pro ty, kteří milují nadýchané a sýté jídlo plné lahodných chutí. Vyzkoušejte tento recept doma a nechte se unést příjemnými vůněmi a chutěmi francouzské kuchyně.
Suroviny
- 800 g hovězího masa
- 200 g slaniny
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 4 mrkve
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lahev červeného vína
- 400 ml hovězího vývaru
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička bobkového listu
- olej, sůl, pepř
Postup
- Na pánvi opečeme na oleji na kostky nakrájenou slaninu, vyndáme a necháme stranou.
- Hovězí maso očistíme a nakrájíme na menší kousky. Opečeme na pánvi a vyndáme na talíř.
- Na pánvi osmahneme na oleji na drobné kousky nakrájenou cibuli, česnek a nakrájenou mrkev.
- Přidáme hovězí maso a slaninu, podlijeme červeným vínem a hovězím vývarem.
- Přidáme tymián, bobkový list a necháme dusit asi 2-3 hodiny, dokud maso nebude měkké.
- Před podáváním dochutíme solí a pepřem a můžeme servírovat s vařenými brambory nebo těstovinami.




