12. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Boeuf bourguignon s hranolkami.
zdroj: Recepty 24/7

Boeuf bourguignon s hranolkami ⁣je klasické francouzské jídlo,⁢ které ⁣si zamilujete! Tento lahodný pokrm ​kombinuje omáčku s‍ bohatou chutí⁣ z ​vývaru, červeného vína a dochucené hovězí⁣ kýty s křupavými ‌hranolkami. Připravte⁢ si ho ‌doma a‌ dopřejte si skvělou‍ gastronomickou zkušenost!

Suroviny:

  • 500g hovězího ‍masa na guláš
  • 200g slaniny
  • 2 cibule
  • 3⁤ mrkve
  • 3 stroužky ⁢česneku
  • 1⁣ lahev červeného vína
  • hovězí vývar
  • sůl,‍ pepř, tymián, bobkový list
  • olej ​na smažení
  • bramborové hranolky

Postup:

  1. Na⁤ pánvi osmahneme ⁤nakrájenou⁤ slaninu a ⁢vyndáme ⁢ji.
  2. V ⁣téže pánvi‌ osmahneme nakrájené kostky masa, přidáme na kostky nakrájenou cibuli,⁤ na kolečka nakrájenou mrkev a ⁢na plátky nakrájený česnek.
  3. Orestujeme a zalijeme červeným vínem a vývarem.
  4. Osolíme, opepříme a ⁤přidáme tymián a bobkový list.
  5. Dusíme cca 2-3 hodiny na mírném‌ ohni.
  6. Nakonec ‍přidáme⁢ osmaženou slaninu a dochutíme podle​ potřeby.
  7. Podáváme s​ domácími ‍bramborovými hranolkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *