12. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Boeuf bourguignon s hranolkami je klasické francouzské jídlo, které si zamilujete! Tento lahodný pokrm kombinuje omáčku s bohatou chutí z vývaru, červeného vína a dochucené hovězí kýty s křupavými hranolkami. Připravte si ho doma a dopřejte si skvělou gastronomickou zkušenost!
Suroviny:
- 500g hovězího masa na guláš
- 200g slaniny
- 2 cibule
- 3 mrkve
- 3 stroužky česneku
- 1 lahev červeného vína
- hovězí vývar
- sůl, pepř, tymián, bobkový list
- olej na smažení
- bramborové hranolky
Postup:
- Na pánvi osmahneme nakrájenou slaninu a vyndáme ji.
- V téže pánvi osmahneme nakrájené kostky masa, přidáme na kostky nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev a na plátky nakrájený česnek.
- Orestujeme a zalijeme červeným vínem a vývarem.
- Osolíme, opepříme a přidáme tymián a bobkový list.
- Dusíme cca 2-3 hodiny na mírném ohni.
- Nakonec přidáme osmaženou slaninu a dochutíme podle potřeby.
- Podáváme s domácími bramborovými hranolkami.




