12. 10. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Boeuf bourguignon s hříbky je klasický francouzský recept na hovězí ragú s výraznými houbami, který potěší chuťové buňky každého gurmána. Podívejte se na náš snadný a lahodný recept na boeuf bourguignon s hříbky a dejte své kuchařské dovednosti na práci!
Suroviny
- 800g hovězího masa na guláš
- 200g čerstvých hříbků
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 200g slaniny
- 1 lahev červeného vína
- 400ml hovězího vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl, pepř, tymián, bobkový list
Postup
- Na pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu.
- Poté na pánvi osmahneme na kostičky nakrájené hovězí maso.
- Cibuli nakrájíme na drobno, mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka a zalijeme červeným vínem a necháme uvařit do měkka.
- Přidáme nakrájené hříbky a necháme krátce provařit.
- Přidáme rajčatový protlak, tymián a bobkový list.
- Přidáme nakrájený česnek a zpět přidáme osmahlé maso a slaninu.
- Zalijeme hovězím vývarem a necháme dusit přibližně 2 hodiny.
- Nakonec zaprášíme hladkou moukou a dochutíme solí a pepřem.




