12. 10. 2025
Autor: Roman Žák
Boeuf bourguignon s hříbky
zdroj: Recepty 24/7

Boeuf bourguignon s hříbky je klasický francouzský recept na hovězí ragú s výraznými houbami, který potěší chuťové buňky každého gurmána. Podívejte se na náš snadný a lahodný recept na boeuf bourguignon s hříbky a dejte své kuchařské dovednosti na práci!

Suroviny

  • 800g hovězího masa na guláš
  • 200g čerstvých hříbků
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 200g slaniny
  • 1 lahev červeného vína
  • 400ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř, tymián, bobkový list

Postup

  1. Na pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu.
  2. Poté na pánvi osmahneme na kostičky nakrájené hovězí maso.
  3. Cibuli nakrájíme na drobno, mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka a zalijeme červeným vínem a necháme uvařit do měkka.
  4. Přidáme nakrájené hříbky a necháme krátce provařit.
  5. Přidáme rajčatový protlak, tymián a bobkový list.
  6. Přidáme nakrájený česnek a zpět přidáme osmahlé maso a slaninu.
  7. Zalijeme hovězím vývarem a necháme dusit přibližně 2 hodiny.
  8. Nakonec zaprášíme hladkou moukou a dochutíme solí a pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *