9. 12. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte skvělý recept na tradiční francouzské jídlo Boeuf Bourguignon s domácími knedlíky. Jednoduchý postup a bohaté chuti udělají z tohoto pokrmu vítanou lahůdku na vašem stole. Podívejte se na náš recept a připravte si tento lahodný gastronomický zážitek doma!
Suroviny
- 600 g hovězího masa na guláš
- 200 g slaniny
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 100 g žampionů
- 250 ml červeného vína
- 400 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- sůl, pepř, tymián, bobkový list
Postup
- Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou slaninu.
- Přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso a osmažíme ho z každé strany.
- Přidáme nakrájenou cibuli, na drobno nakrájený česnek a na kolečka nakrájenou mrkev.
- Přidáme na plátky nakrájené žampiony a necháme chvíli restovat.
- Zalijeme červeným vínem a necháme vyvařit.
- Přidáme hovězí vývar, rajčatový protlak a koření podle chuti.
- Pod pokličkou dusíme přibližně 2 hodiny, dokud maso není měkké.
Knedlík
- 500 g brambor
- 200 g hladké mouky
- 1 vejce
- sůl
Postup
- Brambory uvaříme, oloupeme a rozmačkáme.
- Přidáme mouku, vejce a sůl a vypracujeme těsto.
- Z těsta tvarujeme bochánky a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 20 minut.




