9. 12. 2025
Autor: Roman Žák
Boeuf bourguignon s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte skvělý recept na tradiční francouzské jídlo Boeuf Bourguignon s domácími knedlíky. Jednoduchý postup a bohaté chuti udělají z tohoto pokrmu vítanou lahůdku na vašem stole. Podívejte se na náš recept a připravte si tento lahodný gastronomický zážitek doma!

Suroviny

  • 600 g hovězího masa na guláš
  • 200 g slaniny
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 100 g žampionů
  • 250 ml červeného vína
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl, pepř, tymián, bobkový list

Postup

  1. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou slaninu.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso a osmažíme ho z každé strany.
  3. Přidáme nakrájenou cibuli, na drobno nakrájený česnek a na kolečka nakrájenou mrkev.
  4. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a necháme chvíli restovat.
  5. Zalijeme červeným vínem a necháme vyvařit.
  6. Přidáme hovězí vývar, rajčatový protlak a koření podle chuti.
  7. Pod pokličkou dusíme přibližně 2 hodiny, dokud maso není měkké.

Knedlík

  • 500 g brambor
  • 200 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • sůl

Postup

  1. Brambory uvaříme, oloupeme a rozmačkáme.
  2. Přidáme mouku, vejce a sůl a vypracujeme těsto.
  3. Z těsta tvarujeme bochánky a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 20 minut.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *