Objevte jedinečnou chuťovou kombinaci v receptu „Boršč à la Provence“, kde se míchá tradiční ruská a ukrajinská polévka boršč s provensálským twistem. Dozvíte se, jaké ingredience potřebujete pro dokonalý boršč s nádechem francouzského jihu a jaké kroky podniknout, aby byla polévka aromatická a plná chuti. Vyzkoušejte tento originální recept, který překvapí vaše chuťové buňky a zpříjemní váš stůl. Pro více informací, tipů a triků přejděte na náš detailní návod krok za krokem!
Suroviny
- 500 g hovězího masa (nejlépe hovězí krk nebo lalok)
- 1 velká řepa
- 1 velká mrkev
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 litr zeleninového bujónu
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 2 lžíce octa z červeného vína nebo šťávy z citronu
- Oliva nebo slunečnicový olej
- Sůl a černý pepř podle chuti
- 150 g francouzského bagetu
- Strouhaný sýr pecorino nebo parmezán (volitelně)
Postup
- Omyjte a nakrájejte řepu a mrkev na tenké plátky. Cibuli nakrájejte na drobné kousky a česnek nasekejte.
- Na velké pánvi zahřejte trochu oleje a přidejte cibuli. Restujte, dokud nezsoftne, potom přidejte česnek a restujte ještě minutu.
- Přidejte nakrájenou mrkev a řepu, promíchejte a restujte asi 5 minut, dokud zelenina lehce nezměkne.
- Vložte hovězí maso do hrnce a zasypte sušeným tymiánem. Osolte a opepřete. Restujte, dokud maso nezíská zlatavou barvu.
- Přidejte zeleninový bujón, přiveďte k varu a poté snižte teplotu. Varujte na mírném ohni asi 1 hodinu, dokud maso není měkké.
- Přimíchejte ocet z červeného vína nebo šťávu z citronu a nechte všechny ingredience povařit ještě asi 10 minut. Případně dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte boršč horký, s čerstvým bagetem a posypaný strouhaným sýrem pecorino nebo parmezánem, pokud chcete.




