Objevte jedinečnou chuťovou kombinaci v receptu „Boršč à la Provence“, kde se míchá tradiční ruská a ukrajinská polévka boršč s provensálským twistem. Dozvíte se, jaké ingredience potřebujete pro dokonalý boršč s nádechem francouzského jihu a jaké kroky podniknout, aby byla polévka aromatická a plná chuti. Vyzkoušejte tento originální recept, který překvapí vaše chuťové buňky a zpříjemní váš stůl. Pro více informací, tipů a triků přejděte na náš detailní návod krok za krokem!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (nejlépe hovězí krk nebo lalok)
  • 1 velká řepa
  • 1 velká mrkev
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 litr zeleninového bujónu
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 2 lžíce octa z červeného vína nebo šťávy z citronu
  • Oliva nebo slunečnicový olej
  • Sůl a černý pepř podle chuti
  • 150 g francouzského bagetu
  • Strouhaný sýr pecorino nebo parmezán (volitelně)

Postup

  1. Omyjte a nakrájejte řepu a mrkev na tenké plátky. Cibuli nakrájejte na drobné kousky a česnek nasekejte.
  2. Na velké pánvi zahřejte trochu oleje a přidejte cibuli. Restujte, dokud nezsoftne, potom přidejte česnek a restujte ještě minutu.
  3. Přidejte nakrájenou mrkev a řepu, promíchejte a restujte asi 5 minut, dokud zelenina lehce nezměkne.
  4. Vložte hovězí maso do hrnce a zasypte sušeným tymiánem. Osolte a opepřete. Restujte, dokud maso nezíská zlatavou barvu.
  5. Přidejte zeleninový bujón, přiveďte k varu a poté snižte teplotu. Varujte na mírném ohni asi 1 hodinu, dokud maso není měkké.
  6. Přimíchejte ocet z červeného vína nebo šťávu z citronu a nechte všechny ingredience povařit ještě asi 10 minut. Případně dochuťte solí a pepřem.
  7. Podávejte boršč horký, s čerstvým bagetem a posypaný strouhaným sýrem pecorino nebo parmezánem, pokud chcete.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *