10. 3. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse a lívance z povidel – tradiční jiho-francouzská polévka se směsí mořských ryb a chuťově bohatých bylin, podávaná s lahodnými lívanci plněnými sladkým povidly. Okouzlete své chuťové buňky touto lahodnou kombinací chutí a připravte si nezapomenutelný gastronomický zážitek!
Suroviny
- 400 g různých druhů mořských ryb (např. treska, losos, mušle)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 paprika
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 ml bílého vína
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička rozmarýnu
- sůl a pepř
- olivový olej
- lívance z povidel
Postup
- Na pánvi prohřejte olivový olej a osmažte na něm nasekanou cibuli, česnek a papriku.
- Přidejte na kostky nakrájená rajčata a restujte je chvíli spolu s cibulí a paprikou.
- Zalijte zeleninovým vývarem a bílým vínem a nechte provařit.
- Přidejte na kostky nakrájené mořské ryby, tymián, rozmarýn a dochuťte solí a pepřem.
- Vařte asi 20 minut nebo dokud ryby nejsou hotové.
- Servírujte s lívanci z povidel.




