4. 11. 2025
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse – Provensálská rybí polévka
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse ⁤je tradiční Provensálská ⁢rybí polévka plná⁣ lahodného mořského aroma a‍ pestrobarevných mořských plodů. Připravte si tuto bohatou‌ a chutnou polévku, která vám připomene ⁣dovolenou ⁢u ‍moře v samém srdci‍ Francie. Sledujte náš recept a dopřejte si skvělou gastronomickou zkušenost!

Suroviny

  • 500 g různých rybích filetů (např. treska, losos, mořský vlk)
  • 500 g mořských plodů ⁢(krevety, mušle, chobotnice)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 lžíce olivového​ oleje
  • 1​ litr rybího​ vývaru
  • 1 sklenice bílého vína
  • Sůl,⁤ pepř, ‌petržel a šafrán podle ⁢chuti

Postup

1. Na ‍olivovém oleji osmahneme nasekanou⁢ cibuli, česnek a nakrájenou papriku.

2. Přidáme nakrájená ‍rajčata a dusíme asi‌ 10 minut.

3. ⁣Nalijeme bílé víno a ⁢rybí vývar a ⁢přivedeme k varu.

4. Přidáme ​nakrájené⁢ rybí⁤ filety a mořské ‍plody‍ a ​vaříme asi 15​ minut.

5. Dochutíme solí, pepřem, šafránem ⁣a nasekanou petrželí.

6. Podáváme s křupavým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *