2. 9. 2025
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse rybí polévka Provence
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse je tradiční rybí polévka pocházející z francouzské Provence. Tato lahodná polévka plná mořských plodů a aromatických bylinek je skvělou volbou pro milovníky mořských specialit. Podívejte se na naši jednoduchou recepturu a zkuste si připravit tento kulinářský zázrak i doma.

Suroviny

  • 400 g různých ryb (losos, tuňák, mořský vlk, atd.)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 brambora
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 500 ml vývaru
  • sůl, pepř, provensálské bylinky

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na olivovém oleji cibuli, česnek, nakrájenou papriku a bramboru.
  2. Přidáme nakrájená rajčata a necháme chvíli dusit.
  3. Přidáme na kostičky nakrájené ryby a zalijeme vývarem.
  4. Přidáme sůl, pepř a provensálské bylinky podle chuti.
  5. Necháme vařit asi 20 minut nebo dokud ryby nejsou hotové.
  6. Podáváme teplé s křupavým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *