2. 9. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse je tradiční rybí polévka pocházející z francouzské Provence. Tato lahodná polévka plná mořských plodů a aromatických bylinek je skvělou volbou pro milovníky mořských specialit. Podívejte se na naši jednoduchou recepturu a zkuste si připravit tento kulinářský zázrak i doma.
Suroviny
- 400 g různých ryb (losos, tuňák, mořský vlk, atd.)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 paprika
- 1 brambora
- 1 lžíce olivového oleje
- 500 ml vývaru
- sůl, pepř, provensálské bylinky
Postup
- Na pánvi osmahneme na olivovém oleji cibuli, česnek, nakrájenou papriku a bramboru.
- Přidáme nakrájená rajčata a necháme chvíli dusit.
- Přidáme na kostičky nakrájené ryby a zalijeme vývarem.
- Přidáme sůl, pepř a provensálské bylinky podle chuti.
- Necháme vařit asi 20 minut nebo dokud ryby nejsou hotové.
- Podáváme teplé s křupavým chlebem.




