18. 3. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse rybí polévka s chlebem.
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse je tradiční francouzská rybí polévka plná lahodných mořských plodů, kterou doplňuje čerstvý chléb. Připravte si tento luxusní recept doma a dopřejte si skvělou chuťovou orgii plnou mořských lahůdek. Sledujte náš jednoduchý postup a nechte se unést vůní a chutí této lahodné polévky.

Suroviny

  • 500g směsného mořského rybího masa (losos, treska, mořský vlk, kreveta)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 pór
  • 1 mrkev
  • 1 brambora
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 l bobkový list
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička provensálského koření
  • 1 lžička safránu
  • 400 ml rybího vývaru
  • 200 ml bílého vína
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na oleji opepřených do kousků nakrájíme cibuli, česnek, rajčata, papriku, pórek, mrkev a bramboru a dusíme je na pánvi.
  2. Přidáme rybí maso a za stálého míchání podlijeme bílým vínem a rybím vývarem.
  3. Přisypeme tymián, provensálské koření, safrán a bobkový list.
  4. Po vaření dochutíme solí a pepřem a necháme provařit asi 30 minut.
  5. Podáváme s křupavým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *