18. 3. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse je tradiční francouzská rybí polévka plná lahodných mořských plodů, kterou doplňuje čerstvý chléb. Připravte si tento luxusní recept doma a dopřejte si skvělou chuťovou orgii plnou mořských lahůdek. Sledujte náš jednoduchý postup a nechte se unést vůní a chutí této lahodné polévky.
Suroviny
- 500g směsného mořského rybího masa (losos, treska, mořský vlk, kreveta)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 paprika
- 1 pór
- 1 mrkev
- 1 brambora
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 l bobkový list
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička provensálského koření
- 1 lžička safránu
- 400 ml rybího vývaru
- 200 ml bílého vína
- sůl a pepř
Postup
- Na oleji opepřených do kousků nakrájíme cibuli, česnek, rajčata, papriku, pórek, mrkev a bramboru a dusíme je na pánvi.
- Přidáme rybí maso a za stálého míchání podlijeme bílým vínem a rybím vývarem.
- Přisypeme tymián, provensálské koření, safrán a bobkový list.
- Po vaření dochutíme solí a pepřem a necháme provařit asi 30 minut.
- Podáváme s křupavým chlebem.




