16. 9. 2025
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse – rybí polévka s chlebem
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse je tradiční francouzská rybí polévka plná bohatých mořských chutí a podávaná s křupavým chlebem. Naučte se připravit tuto lahodnou a zdravou pochoutku doma díky našemu receptu! Sledujte krok za krokem, jak si připravit dokonalou bouillabaisse a okouzlete své chuťové pohárky.

Suroviny:

  • 600 g různých ryb (např. mořský vlk, treska, mořský vlk, růžovec)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • olivový olej
  • 150 ml bílého vína
  • 1 l rybího vývaru
  • sůl a pepř
  • šafrán
  • kmín
  • petržel na ozdobu

Postup:

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme nakrájená rajčata a podusíme.
  2. Přidáme ryby nakrájené na menší kousky a zalijeme vínnem a rybím vývarem.
  3. Přidáme šafrán a kmín a necháme vařit asi 20 minut.
  4. Polévku dochutíme solí a pepřem a podáváme posypanou nasekanou petrželí s křupavým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *