16. 9. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse je tradiční francouzská rybí polévka plná bohatých mořských chutí a podávaná s křupavým chlebem. Naučte se připravit tuto lahodnou a zdravou pochoutku doma díky našemu receptu! Sledujte krok za krokem, jak si připravit dokonalou bouillabaisse a okouzlete své chuťové pohárky.
Suroviny:
- 600 g různých ryb (např. mořský vlk, treska, mořský vlk, růžovec)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata
- olivový olej
- 150 ml bílého vína
- 1 l rybího vývaru
- sůl a pepř
- šafrán
- kmín
- petržel na ozdobu
Postup:
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme nakrájená rajčata a podusíme.
- Přidáme ryby nakrájené na menší kousky a zalijeme vínnem a rybím vývarem.
- Přidáme šafrán a kmín a necháme vařit asi 20 minut.
- Polévku dochutíme solí a pepřem a podáváme posypanou nasekanou petrželí s křupavým chlebem.




