22. 3. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse rybí polévka s chuťovkami.
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse je tradiční provensálská rybí polévka plná lahodných mořských plodů a aromatických bylinek. Tato chuťovka je skvělou alternativou k tradičním polévkám a jistě vám zahřeje duši i tělo. Podívejte se na náš recept a připravte si skvělou bouillabaisse rybí polévku doma!

Suroviny

  • 500g různých ryb (losos, treska, mořská štika)
  • 400g mušlí
  • 300g krevet
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička provensálských bylinek
  • 1 lžička safránu
  • čerstvý petržel na ozdobu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na olivovém oleji orestujeme na drobné kostičky nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, provensálské bylinky a safrán. Vaříme 5 minut.
  3. Přidáme na kostičky nakrájené ryby, krevety a vyloupané mušle. Zalijeme vodou a vaříme 20 minut.
  4. Po uvaření dochutíme solí a pepřem.
  5. Podáváme posypané nasekaným petrželem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *