22. 3. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse je tradiční provensálská rybí polévka plná lahodných mořských plodů a aromatických bylinek. Tato chuťovka je skvělou alternativou k tradičním polévkám a jistě vám zahřeje duši i tělo. Podívejte se na náš recept a připravte si skvělou bouillabaisse rybí polévku doma!
Suroviny
- 500g různých ryb (losos, treska, mořská štika)
- 400g mušlí
- 300g krevet
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička provensálských bylinek
- 1 lžička safránu
- čerstvý petržel na ozdobu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na olivovém oleji orestujeme na drobné kostičky nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, provensálské bylinky a safrán. Vaříme 5 minut.
- Přidáme na kostičky nakrájené ryby, krevety a vyloupané mušle. Zalijeme vodou a vaříme 20 minut.
- Po uvaření dochutíme solí a pepřem.
- Podáváme posypané nasekaným petrželem.




