22. 12. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse je tradiční francouzská rybí polévka plná lahodných mořských plodů a aromatických bylin. Tento recept kombinuje bohatou chuť a vůni s grilem, což z něj činí jedinečný gastronomický zážitek. Vyzkoušejte tuto lahodnou bouillabaisse rybí polévku s grilem a připravte si nezapomenutelnou hostinu pro své blízké!
Suroviny:
- 400g různých ryb (losos, treska, mořský vlk, platýs)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 paprika
- 500ml rybího vývaru
- 100ml bílého vína
- špetka safránu
- sůl, pepř
- olivový olej
- čerstvý petržel
Postup:
- Na pánvi si orestujte na olivovém oleji nakrájenou cibuli, česnek, rajčata a papriku.
- Přidejte rybí vývar a bílé víno a nechte povařit asi 10 minut.
- Mezitím na grilu osmahněte různé ryby (losos, treska, mořský vlk, platýs).
- Přidejte rybími kousky do polévky a nechte jen zahřát.
- Přidejte špetku safránu, osolte a opepřete podle chuti.
- Servírujte s nasekanou čerstvou petrželí a křupavým chlebem.




