22. 12. 2025
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse rybí polévka s grilem
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse je tradiční francouzská rybí polévka plná lahodných mořských plodů a aromatických bylin. Tento recept kombinuje bohatou chuť a vůni s grilem, což z něj činí jedinečný gastronomický zážitek. Vyzkoušejte tuto lahodnou bouillabaisse rybí polévku s grilem a připravte si nezapomenutelnou hostinu pro své blízké!

Suroviny:

  • 400g různých ryb (losos, treska, mořský vlk, platýs)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • 500ml rybího vývaru
  • 100ml bílého vína
  • špetka safránu
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • čerstvý petržel

Postup:

  1. Na pánvi si orestujte na olivovém oleji nakrájenou cibuli, česnek, rajčata a papriku.
  2. Přidejte rybí vývar a bílé víno a nechte povařit asi 10 minut.
  3. Mezitím na grilu osmahněte různé ryby (losos, treska, mořský vlk, platýs).
  4. Přidejte rybími kousky do polévky a nechte jen zahřát.
  5. Přidejte špetku safránu, osolte a opepřete podle chuti.
  6. Servírujte s nasekanou čerstvou petrželí a křupavým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *