31. 3. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse rybí polévka s křupavým chlebem
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse je tradiční rybí polévka z jižní Francie, která se podává s křupavým chlebem. V našem receptu vám ukážeme, jak jednoduše připravit tuto lahodnou pochoutku plnou mořských plodů. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést vůní a chutí bouillabaisse.

Suroviny

  • 500 g různých ryb (např. treska, losos, mořský vlk)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 l rybího vývaru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička muškátového oříšku
  • sůl a pepř podle chuti
  • křupavý chléb na podávání

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte na kostky nakrájená rajčata a nechte je chvíli dusit.
  3. Přilijte rybí vývar a nechte ho provařit.
  4. Přidejte nakrájené kousky různých druhů ryb a nechte je vařit asi 10-15 minut.
  5. Přidejte tymián, kmín, muškátový oříšek a dochuťte solí a pepřem.
  6. Podávejte horkou rybí polévku s křupavým chlebem nastrouhaným česnekem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *