31. 3. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse je tradiční rybí polévka z jižní Francie, která se podává s křupavým chlebem. V našem receptu vám ukážeme, jak jednoduše připravit tuto lahodnou pochoutku plnou mořských plodů. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést vůní a chutí bouillabaisse.
Suroviny
- 500 g různých ryb (např. treska, losos, mořský vlk)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 l rybího vývaru
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička muškátového oříšku
- sůl a pepř podle chuti
- křupavý chléb na podávání
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na kostky nakrájená rajčata a nechte je chvíli dusit.
- Přilijte rybí vývar a nechte ho provařit.
- Přidejte nakrájené kousky různých druhů ryb a nechte je vařit asi 10-15 minut.
- Přidejte tymián, kmín, muškátový oříšek a dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte horkou rybí polévku s křupavým chlebem nastrouhaným česnekem.




