Bouillabaisse je klasická rybí polévka pocházející z francouzského přístavního města Marseille. Tato lahodná polévka je plná čerstvých ryb a mořských plodů, jako je losos, krevety a mušle, vařených v aromatické zeleninové omáčce. Vychutnejte si tento bohatý a chutný recept na bouillabaisse s křehkými krustovinami a ochucenou bylinkami.
Suroviny:
- 500g mixu mořských ryb (losos, treska, platýs)
- 250g krustovin (kreveta, chobotnice, mušle)
- 2 cibule
- 3 rajčata
- 4 brambory
- 4 stroužky česneku
- olivový olej
- petržel
- bobkový list, tymián, majoránka
- šafrán
- sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, oloupané a posekané brambory a prolisovaný česnek.
- Podlijeme vodou, přidáme bobkový list, tymián, majoránku a šafrán.
- Přidáme nakrájené ryby a necháme vařit asi 20 minut.
- Přidáme krustoviny, osolíme, opepříme a necháme vařit dalších 10 minut.
- Před podáváním posypeme nasekanou petrželí.




