Bouillabaisse je klasická rybí polévka pocházející z francouzského přístavního města Marseille. Tato lahodná polévka je plná čerstvých ryb a mořských plodů, jako je losos, krevety a mušle, vařených v aromatické zeleninové omáčce. Vychutnejte si tento bohatý a chutný recept na bouillabaisse s křehkými krustovinami a ochucenou bylinkami.

Suroviny:

  • 500g mixu mořských ryb (losos, treska, platýs)
  • 250g krustovin (kreveta, chobotnice, mušle)
  • 2 cibule
  • 3 rajčata
  • 4 brambory
  • 4 stroužky česneku
  • olivový olej
  • petržel
  • bobkový list, tymián, majoránka
  • šafrán
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, oloupané a posekané brambory a prolisovaný česnek.
  3. Podlijeme vodou, přidáme bobkový list, tymián, majoránku a šafrán.
  4. Přidáme nakrájené ryby a necháme vařit asi 20 minut.
  5. Přidáme krustoviny, osolíme, opepříme a necháme vařit dalších 10 minut.
  6. Před podáváním posypeme nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *