1. 5. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse je lahodná rybí polévka s kořeněnou rajčatovou omáčkou a mořskými plody, podávaná s křupavými krutony. Naučte se připravit tradiční francouzskou specialitu a okouzlete své chuťové buňky!
Suroviny
- 500 g různých ryb (losos, mořský vlk, treska)
- 500 g mušlí
- 2 cibule
- 3 rajčata
- 4 brambory
- 4 stroužky česneku
- 1 pór
- 1 paprika
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 400 ml rybího vývaru
- sůl, pepř, kopr
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli, česnek, pórek a papriku.
- Přidáme nakrájená rajčata, na kostičky nakrájené brambory a necháme chvilku restovat.
- Přilijeme rybí vývar, dochutíme solí a pepřem a necháme vařit asi 20 minut, dokud se brambory nezměknou.
- Přidáme ryby a mušle, necháme vařit asi 5 minut, dokud ryby nejsou hotové a mušle se otevřou.
- Podáváme posypané nasekaným koprem a s křupavými krutony.




