1. 5. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse rybí polévka s krutony
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse je lahodná rybí polévka s kořeněnou rajčatovou omáčkou a mořskými plody, podávaná s křupavými krutony. Naučte se připravit tradiční francouzskou specialitu a okouzlete své chuťové buňky!

Suroviny

  • 500 g různých ryb (losos, mořský vlk, treska)
  • 500 g mušlí
  • 2 cibule
  • 3 rajčata
  • 4 brambory
  • 4 stroužky česneku
  • 1 pór
  • 1 paprika
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 400 ml rybího vývaru
  • sůl, pepř, kopr

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli, česnek, pórek a papriku.
  2. Přidáme nakrájená rajčata, na kostičky nakrájené brambory a necháme chvilku restovat.
  3. Přilijeme rybí vývar, dochutíme solí a pepřem a necháme vařit asi 20 minut, dokud se brambory nezměknou.
  4. Přidáme ryby a mušle, necháme vařit asi 5 minut, dokud ryby nejsou hotové a mušle se otevřou.
  5. Podáváme posypané nasekaným koprem a s křupavými krutony.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *