18. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse rybí polévka s mořským plody.
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse je tradiční francouzská rybí polévka plná lahodných mořských plodů. Vyzkoušejte tento recept a rozmazlete své chuťové buňky exotickými chutěmi moře. Jemné aroma a bohatá chuť mořských plodů vás zaručeně přenesou na pobřeží Středozemního moře. Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si doma jedinečnou bouillabaisse!

Suroviny

  • 400g směsi mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
  • 400g bílé ryby (např. treska)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200ml bílého vína
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička petržele
  • 2 bobkové listy
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na oleji osmahneme nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme nakrájenou papriku, rajčata a rajčatový protlak. Necháme chvíli dusit.
  3. Přidáme nakrájenou rybu a restujeme dozlatova.
  4. Přidáme mořské plody a zalijeme bílým vínem. Osolíme, opepříme a přidáme bylinky.
  5. Necháme vařit asi 15-20 minut, dokud ryba není hotová.
  6. Podáváme horké s křupavým chlebem nebo grilovaným česnekem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *