2. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse rybí polévka s mořskými plody
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse je tradiční francouzská rybí polévka plná lahodných mořských plodů. Vyzkoušejte náš recept a okusujte rybí chuť moře přímo v pohodlí vaší kuchyně. Skvělá volba pro milovníky mořských dobrot.

Suroviny

  • 500 g rybího masa (můžeš použít jakékoliv ryby podle svého výběru)
  • 250 g mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • soľ, čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli a papriku nakrájenou na drobné kousky, přidáme prolisovaný česnek a necháme osmahnout.
  2. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a necháme je dusit, dokud nezměknou.
  3. Přidáme rajčatový protlak, tymián a rozmarýn a zalijeme vodou. Vaříme 15 minut.
  4. Pokud připravujeme domácí rybí vývar, přidáme k rybě kosti a hlavy a vaříme dalších 15 minut.
  5. Po uvaření vývar rozmixujeme dohladka, přecedíme přes cedník a vrátíme zpět do hrnce.
  6. Přidáme rybí maso a mořské plody. Vaříme, dokud nezůstanou rybí maso nadzklovité.
  7. Přidáme soľ a pepř podle chuti a můžeme podávat s čerstvým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *