2. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse je tradiční francouzská rybí polévka plná lahodných mořských plodů. Vyzkoušejte náš recept a okusujte rybí chuť moře přímo v pohodlí vaší kuchyně. Skvělá volba pro milovníky mořských dobrot.
Suroviny
- 500 g rybího masa (můžeš použít jakékoliv ryby podle svého výběru)
- 250 g mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 rajčata
- 1 paprika
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- soľ, čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli a papriku nakrájenou na drobné kousky, přidáme prolisovaný česnek a necháme osmahnout.
- Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a necháme je dusit, dokud nezměknou.
- Přidáme rajčatový protlak, tymián a rozmarýn a zalijeme vodou. Vaříme 15 minut.
- Pokud připravujeme domácí rybí vývar, přidáme k rybě kosti a hlavy a vaříme dalších 15 minut.
- Po uvaření vývar rozmixujeme dohladka, přecedíme přes cedník a vrátíme zpět do hrnce.
- Přidáme rybí maso a mořské plody. Vaříme, dokud nezůstanou rybí maso nadzklovité.
- Přidáme soľ a pepř podle chuti a můžeme podávat s čerstvým chlebem.




