12. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse rybí polévka s rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse je klasická francouzská rybí polévka plná lahodných mořských chutí, kterou si zamilují všichni milovníci mořských plodů. Tato bohatá polévka je připravena s čerstvými rybami a rajčaty, které jí dodávají skvělou chuť a vůni. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si skvělou chuťovou explozi přímo z přístavní restaurace!

Suroviny

  • 500g rybích kousků (např. tresky, lososa, mořského vlka)
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 brambora
  • 1 lžička fenyklu
  • 1 lžička safránu
  • 1 lžička petržele
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a česnek.
  2. Přidejte na malé kousky nakrájená rajčata, papriku a bramboru a krátce restujte.
  3. Přilijte vodu a nechte vařit asi 10 minut.
  4. Přidejte rybí kousky, fenykl, safrán, petržel, sůl a pepř a nechte vařit dalších 10 minut.
  5. Po uvaření dochuťte podle potřeby solí a pepřem a můžete podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *