12. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse je klasická francouzská rybí polévka plná lahodných mořských chutí, kterou si zamilují všichni milovníci mořských plodů. Tato bohatá polévka je připravena s čerstvými rybami a rajčaty, které jí dodávají skvělou chuť a vůni. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si skvělou chuťovou explozi přímo z přístavní restaurace!
Suroviny
- 500g rybích kousků (např. tresky, lososa, mořského vlka)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 paprika
- 1 brambora
- 1 lžička fenyklu
- 1 lžička safránu
- 1 lžička petržele
- 1 lžička olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a česnek.
- Přidejte na malé kousky nakrájená rajčata, papriku a bramboru a krátce restujte.
- Přilijte vodu a nechte vařit asi 10 minut.
- Přidejte rybí kousky, fenykl, safrán, petržel, sůl a pepř a nechte vařit dalších 10 minut.
- Po uvaření dochuťte podle potřeby solí a pepřem a můžete podávat.




