6. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse s bylinkovým aioli.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na tradiční francouzskou rybí polévku Bouillabaisse s bohatou bylinkovou aioli omáčkou. Luxusní kombinace mořských plodů, zeleniny a bylinek v lahodném, aromatickém vývaru bude rozhodně lahodit vašim sentům. S bylinkovým aioli na čerstvém pečivu se tento pokrm stane dokonalou pochoutkou pro vaše chuťové buňky. Zamilujete se do této bohaté a chutné gastronomické lahůdky.

Suroviny

  • 500g různých mořských plodů (mořská ryba, krevety, mušle)
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 4 rajčata
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička safránu
  • 1 l litr zeleninového vývaru
  • Soľ, čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Plody moře očistíme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli nakrájíme na drobné kousky a osmahneme na olivovém oleji spolu s prolisovaným česnekem.
  3. Přidáme nakrájená rajčata a safrán. Krátce podusíme.
  4. Přilijeme vývar a necháme vařit asi 20 minut.
  5. Poté přidáme nakrájené mořské plody a necháme vařit dalších 10 minut.
  6. Osolíme a opepříme podle chuti.

Bylinkové aioli

  • 2 žloutky
  • čerstvý petržel, estragon, bazalka
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 200 ml oleje
  • Soľ, čerstvě mletý bílý pepř

Postup

  1. Nakrájíme česnek a bylinky a rozmixujeme je spolu se žloutky, citronovou šťávou a hořčicí.
  2. Poté za stálého míchání začneme přilévat olej, dokud nevznikne hladká a krémová konzistence.
  3. Ochutíme solí a pepřem a můžeme podávat s rozpůlenými čerstvými bagetkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *