12. 9. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse s bylinkovým krutonem je lahodná a bohatá polévka z mořských plodů, zeleniny a aromatických bylinek, doplněná chrumkavými bylinkovými krutony. Vyzkoušejte tento tradiční francouzský recept a dopřejte si lahodnou chuť Středomoří přímo v pohodlí domova.
Suroviny
- 600 g různého mořského rybího masa (např. losos, treska, krevety)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 500 ml rybího vývaru
- špetka safránu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nasekanou cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájené rybí maso a restujte ho dozlatova.
- Přidejte nakrájená rajčata, rybí vývar a špetku safránu. Povařte asi 20 minut.
- Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte s bylinkovým krutonem.




