19. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Nechte se unést bohatou a lahodnou chutí tradičního francouzského pokrmu Bouillabaisse s křupavým čerstvým chlebem. Tento recept plný mořských plodů a aromatických bylinek určitě potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte ho ještě dnes a připravte si skvělou večeři pro celou rodinu!
Suroviny
- 500g různých ryb (losos, treska, mořský vlk, rak, atd.)
- 500g různých mořských plodů (mušle, krevety, chobotnice, atd.)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 rajčata
- 1 paprika
- 1 lžička safránu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- čerstvý petržel
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi osmahneme na olivovém oleji nakrájenou cibuli, česnek, rajčata a papriku.
- Přidáme mořské plody a osmahneme je dozlatova.
- Přidáme ryby nakrájené na menší kousky, zalijeme vodou a přidáme safrán, sůl a pepř.
- Necháme vařit asi 20 minut, dokud ryby nejsou hotové.
- Před podáváním přidejte nasekaný petržel a dochutíme podle potřeby.
Podáváme s čerstvým chlebem na namočení do lahodného vývaru.





