10. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse s česnekovým máslem je lahodná a bohatá polévka plná mořských plodů a aromatických bylinek. Tento recept vám ukáže, jak připravit klasickou francouzskou bouillabaisse s přídavkem chutného česnekového másla. Vyzkoušejte tento exkluzivní pokrm a okusíte pravou francouzskou kuchyni přímo u vás doma!
Suroviny
- 500 g různých mořských plodů (např. krevety, mušle, chobotnice)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 rajčata
- 1 l rybího vývaru
- 250 ml bílého vína
- špetka safránu
- čerstvý tymián, petržel a bobkový list
- sůl a pepř
- olivový olej
Postup
- Na oleji osmahneme nasekanou cibuli a stroužky česneku.
- Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a dusíme do změknutí.
- Přidáme na kostičky nakrájené mořské plody a zalijeme vínem a vývarem.
- Přidáme safrán, tymián, petržel, bobkový list a dochutíme solí a pepřem.
- Vaříme přibližně 20 minut, dokud se mořské plody nerozvaří.
- Servírujeme s plátkem česnekového másla na vrchu.




