10. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse s česnekovým máslem
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse s česnekovým máslem je lahodná a bohatá polévka plná mořských plodů a aromatických bylinek. Tento recept vám ukáže, jak připravit klasickou francouzskou bouillabaisse s přídavkem chutného česnekového másla. Vyzkoušejte tento exkluzivní pokrm a okusíte pravou francouzskou kuchyni přímo u vás doma!

Suroviny

  • 500 g různých mořských plodů (např. krevety, mušle, chobotnice)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 rajčata
  • 1 l rybího vývaru
  • 250 ml bílého vína
  • špetka safránu
  • čerstvý tymián, petržel a bobkový list
  • sůl a pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Na oleji osmahneme nasekanou cibuli a stroužky česneku.
  2. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a dusíme do změknutí.
  3. Přidáme na kostičky nakrájené mořské plody a zalijeme vínem a vývarem.
  4. Přidáme safrán, tymián, petržel, bobkový list a dochutíme solí a pepřem.
  5. Vaříme přibližně 20 minut, dokud se mořské plody nerozvaří.
  6. Servírujeme s plátkem česnekového másla na vrchu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *