21. 3. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse s česnekovým toastem.
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse je tradiční jídlo z jižní Francie, které spojuje do jednoho hrnce voňavé mořské plody s aromatickou zeleninou a bylinkami. Lahodná bouillabaisse bude ještě chutnější s česnekovým toastem, který se skvěle hodí k tomuto pokrmu. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si pořádnou lahůdku plnou šťavnatých chutí!

Suroviny

  • 500 g různých druhů ryb (např. treska, losos, mořský vlk)
  • 500 g mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 rajčata
  • 500 ml rybího vývaru
  • špetka safránu
  • sůl a pepř
  • čerstvý petržel a tymián

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte na kostky nakrájená rajčata a nechte chvilku podusit.
  3. Nalijte rybí vývar a přidejte špetku safránu. Ochutnejte solí a pepřem.
  4. Přidejte ryby a mořské plody a nechte vařit asi 15-20 minut, dokud nejsou uvařené.
  5. Servírujte posypané nasekanou čerstvou petrželí a tymiánem.

Česnekový toast

  • 4 plátky chleba
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Chleby opékejte na pánvi nebo v troubě, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
  2. Stroužek česneku oloupejte a rozetřete po chlebu, aby chleby byly jemně česnekové.
  3. Potřete chleby olivovým olejem a podávejte k bouillabaisse.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *