Bouillabaisse s chlebem aioli je klasické francouzské rybí jídlo plné lahodného mořského aroma. Ochutnejte tento lahodný pokrm plný různých druhů ryb, zeleniny a aromatických bylinek. Dopřejte si ho se šťavnatým chlebem aioli a nechte se unést chuťovým zážitkem jako na jihu Francie. Sledujte náš recept a vařte jako profesionál!
Suroviny
- 500g morských plodů (rakoviny, mušle, krevety)
- 2 cibule
- 3 rajčata
- 4 stroužky česneku
- 1 pór
- 1 paprika
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 l kuřecího vývaru
- sůl, pepř, provensálské bylinky
- bageta
- 2 stroužky česneku
- 3 žloutky
- 200 ml olivového oleje
- sůl, pepř, citrónová šťáva
Postup
- Na olivovém oleji orestujeme na drobné kousky nakrájenou cibuli, česnek, pór a papriku.
- Přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak a necháme krátce provařit.
- Přilijeme kuřecí vývar, osolíme, opepříme a přidáme provensálské bylinky. Vaříme cca 10 minut.
- Přidáme morské plody a vaříme, dokud se nevaří. Dochutíme podle chuti.
- Na připravenou bagetu namažeme aioli – směs olivového oleje, žloutků, prolisovaného česneku, citrónové šťávy, soli a pepře.




