Bouillabaisse s chlebem aioli je klasické francouzské rybí jídlo plné lahodného mořského aroma. Ochutnejte tento lahodný pokrm plný různých druhů ryb, zeleniny a aromatických bylinek. Dopřejte si ho se šťavnatým chlebem aioli a nechte se unést chuťovým zážitkem jako na jihu Francie. Sledujte náš recept a vařte jako profesionál!

Suroviny

  • 500g morských plodů (rakoviny, mušle, krevety)
  • 2 cibule
  • 3 rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • 1 pór
  • 1 paprika
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 l kuřecího vývaru
  • sůl, pepř, provensálské bylinky
  • bageta
  • 2 stroužky česneku
  • 3 žloutky
  • 200 ml olivového oleje
  • sůl, pepř, citrónová šťáva

Postup

  1. Na olivovém oleji orestujeme na drobné kousky nakrájenou cibuli, česnek, pór a papriku.
  2. Přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak a necháme krátce provařit.
  3. Přilijeme kuřecí vývar, osolíme, opepříme a přidáme provensálské bylinky. Vaříme cca 10 minut.
  4. Přidáme morské plody a vaříme, dokud se nevaří. Dochutíme podle chuti.
  5. Na připravenou bagetu namažeme aioli – směs olivového oleje, žloutků, prolisovaného česneku, citrónové šťávy, soli a pepře.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *