27. 3. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse s chlebovou krustou je klasická francouzská rybí polévka plná bohatých mořských chutí. Tento recept vám ukáže, jak snadno a rychle připravit lahodnou bouillabaisse doma. S chlebovou krustou na vrchu je tento pokrm skvělou volbou pro hladové gurmány. Vyzkoušejte tento recept a připravte si skvělou bouillabaisse jako od profesionála!
Suroviny
- 500 g různých mořských plodů (ryby, krevety, mušle)
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 2 brambory
- 1 paprika
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička rozmarýnu
- Špetka safránu
- Soľ, čerstvě mletý pepř
Postup
- Na pánvi rozehřeje olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostky nakrájená rajčata, brambory a papriky a dusíme asi 5 minut.
- Přidáme mořské plody, tymián, rozmarýn, safrán a zalijeme vroucí vodou.
- Nechejte vařit asi 20 minut, dokud se plody nezdají.
- Počasi podavame v hlubokem taliru a posypame nastrouhanou citronskou kůrou.




