Bouillabaisse s crostini je lahodná francouzská rybí polévka plná aromatických bylinek a mořských plodů, podávaná s křupavými crostini. Připravte si tento luxusní pokrm a okusíte pravou chuť Středomoří. S receptem na bouillabaisse s crostini se stanete skvělým kuchařem pro svou rodinu či přátele. Užijte si dokonalou kombinaci mořských ingrediencí a křupavého chleba!

Suroviny:

  • 500 g různých ryb (např. mořského vlka, lososa, tresky)
  • 500 g mořských plodů (krevet, mušlí, chobotnic)
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 4 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 l rybí vývar
  • 1 celerová hlíza
  • špetka safránu
  • sůl, pepř, olej
  • čerstvý petržel a chléb na crostini

Postup:

  1. Na pánvi osmažíme na oleji najemno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme nakrájené rajčata, papriku a celer a dusíme do měkka.
  3. Přilijeme rybí vývar a necháme vařit asi 20 minut.
  4. Mezitím si ryby nakrájíme na menší kousky a přidáme je do polévky.
  5. Přidáme mořské plody a necháme vařit dalších 10 minut.
  6. Přidáme safrán a dochutíme solí a pepřem.
  7. Servírujeme posypané nasekaným petrželem a s crostini.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *