Bouillabaisse s crostini je lahodná francouzská rybí polévka plná aromatických bylinek a mořských plodů, podávaná s křupavými crostini. Připravte si tento luxusní pokrm a okusíte pravou chuť Středomoří. S receptem na bouillabaisse s crostini se stanete skvělým kuchařem pro svou rodinu či přátele. Užijte si dokonalou kombinaci mořských ingrediencí a křupavého chleba!
Suroviny:
- 500 g různých ryb (např. mořského vlka, lososa, tresky)
- 500 g mořských plodů (krevet, mušlí, chobotnic)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 4 rajčata
- 1 paprika
- 1 l rybí vývar
- 1 celerová hlíza
- špetka safránu
- sůl, pepř, olej
- čerstvý petržel a chléb na crostini
Postup:
- Na pánvi osmažíme na oleji najemno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájené rajčata, papriku a celer a dusíme do měkka.
- Přilijeme rybí vývar a necháme vařit asi 20 minut.
- Mezitím si ryby nakrájíme na menší kousky a přidáme je do polévky.
- Přidáme mořské plody a necháme vařit dalších 10 minut.
- Přidáme safrán a dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme posypané nasekaným petrželem a s crostini.




