8. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse s crostini bagetou.
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse je tradiční francouzská rybí polévka plná lahodných mořských chutí, která se podává s křupavými kousky česnekové bagety. Připravte si tento luxusní recept a okusťte bohatost mořských plodů spojenou s aromatickými bylinkami a kořením.

Suroviny

  • 500g rôznych morských plodov (na príklad rýb, kreviet, mušlí, chobotníc)
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 paradajky
  • červené korenie
  • soľ
  • olivový olej
  • 1 liter ryžového vývaru
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 1 bageta

Postup

  1. Na panvici osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak na olivovom oleji.
  2. Potom pridáme nakrájané paradajky a dusíme asi 10 minút.
  3. Pridáme morské plody, korenie a soľ podľa chuti.
  4. Zalejeme ryžovým vývarom a varíme asi 15 minút, kým morské plody nie sú hotové.
  5. Na pokrájanú bagetu nakrájame plátky a opečieme ich na panvici s olivovým olejom, kým nezohnedia.
  6. Hotovú bouillabaisse podávame posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou spolu s crostini bagetou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *