27. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse s grilovaným chlebem
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse s grilovaným chlebem je lahodná francouzská rybí polévka, která se podává s křupavým chlebem grilovaným s olivovým olejem a bylinkami. Tento recept je ideální volbou pro milovníky mořských plodů a vydatného jídla. Vyzkoušejte ho doma a užijte si skvělou chuť a vůni této tradiční speciality z jižní Francie.

Suroviny

  • 1 kg různých mořských ryb (např. treska, platýs, mušle)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 šalotka
  • 1 pór
  • olivový olej
  • petržel
  • sůl, pepř
  • safrán
  • bílé víno
  • voda

Postup

  1. Na kapku olivového oleje orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, česnek, šalotku, pór a papriku.
  2. Nakrájená rajčata přidáme do hrnce a zalijeme bílým vínem. Necháme chvíli provařit.
  3. Přidáme nakrájené ryby, petržel, safrán a zalijeme vodou tak, aby byly ryby ponořené.
  4. Povaříme a necháme vařit asi 20 minut, dokud ryby nejsou měkké.
  5. Na pánvi si opečeme plátky chleba a podáváme s bouillabaisse.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *