30. 3. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse s hovězím masem je lahodná rybí polévka, která pochází z Provence. Tato verze receptu obsahuje hovězí maso, které dodává další bohatost a chuť. Připravte si tento lahodný pokrm a užijte si autentickou francouzskou kuchyni doma!
Suroviny:
- 500g hovězího masa (např. hovězí kýta)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 paprika
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného fenyklu
- 1 lžička papriky
- 1 lžička soli
- čerstvě mletý černý pepř
- čerstvá petrželka na ozdobení
- chléb na podávání
Postup:
- Nejprve si připravte všechny suroviny.
- Hovězí maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
- Cibuli nakrájejte na drobné kostičky, česnek na plátky, rajčata na kostičky a papriku na proužky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm hovězí maso spolu s cibulí a česnekem, dokud maso nezezlátne.
- Přidejte rajčata, papriku, rajčatový protlak a koření (tymián, fenykl, papriku) a zalijte vodou.
- Nechejte vařit na mírném ohni asi 30 minut, dokud masa není měkké.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Na závěr ozdobte nasekanou petrželkou a podávejte s kousky chleba.




