1. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse s krutony
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse s křupavými krutony je tradiční francouzské rybí pokrm plný bohatých chutí moře. Tento recept vám ukáže, jak snadno připravit lahodnou bouillabaisse s domácími křupavými krutony. Vyzkoušejte tento pokrm a dopřejte vašim chuťovým buňkám nezapomenutelný zážitek!

Suroviny

  • 450g různých ryb (např. losos, treska, mořský vlk)
  • 400g různých mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 rajčata
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušeného fenyklu
  • 1 lžička tymiánu
  • Špetka soli a pepře
  • 400ml rybího vývaru
  • 100ml bílého vína
  • 1 bageta
  • čerstvé bylinky na ozdobu (petržel, koriandr)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte na kostky nakrájená rajčata a nechte je chvíli dusit.
  3. Přisypte sušený fenykl, tymián, sůl a pepř a zalijte rybím vývarem a vínem.
  4. Na středním ohni vařte asi 15 minut, dokud se rajčata nerozvaří.
  5. Přidejte na kostky nakrájené ryby a mořské plody a vařte dalších 10 minut.
  6. Mezitím si nakrájejte bagetu na malé kostky, které osmažte na pánvi se solí a pepřem až zezlátou barvu.
  7. Hotovou bouillabaisse podávejte posypánu čerstvě nasekanými bylinkami a se zlatavými krutony.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *