1. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse s křupavými krutony je tradiční francouzské rybí pokrm plný bohatých chutí moře. Tento recept vám ukáže, jak snadno připravit lahodnou bouillabaisse s domácími křupavými krutony. Vyzkoušejte tento pokrm a dopřejte vašim chuťovým buňkám nezapomenutelný zážitek!
Suroviny
- 450g různých ryb (např. losos, treska, mořský vlk)
- 400g různých mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 rajčata
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného fenyklu
- 1 lžička tymiánu
- Špetka soli a pepře
- 400ml rybího vývaru
- 100ml bílého vína
- 1 bageta
- čerstvé bylinky na ozdobu (petržel, koriandr)
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte na kostky nakrájená rajčata a nechte je chvíli dusit.
- Přisypte sušený fenykl, tymián, sůl a pepř a zalijte rybím vývarem a vínem.
- Na středním ohni vařte asi 15 minut, dokud se rajčata nerozvaří.
- Přidejte na kostky nakrájené ryby a mořské plody a vařte dalších 10 minut.
- Mezitím si nakrájejte bagetu na malé kostky, které osmažte na pánvi se solí a pepřem až zezlátou barvu.
- Hotovou bouillabaisse podávejte posypánu čerstvě nasekanými bylinkami a se zlatavými krutony.




