20. 8. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na bouillabaisse se zeleninou a šafránem. Tato tradiční francouzská rybí polévka je plná chuti a vůně a díky přídavku šafránu získává zvláštní jemnost. Skvělá volba pro milovníky mořských plodů a exotických koření. Zaručeně vás ohromí!
Suroviny
- 500 g mixu mořských plodů (můžete použít krevety, mušle, chobotnice)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 litr zeleninového vývaru
- 400 g krájených rajčat z plechovky
- 1 hrst čerstvých bylinek (petržel, tymián)
- špetka mletého černého pepře
- 1 špetka šafránu
- sůl podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte mix mořských plodů a krátce orestujte.
- Zalijte zeleninovým vývarem a přidejte krájená rajčata.
- Přidejte čerstvé bylinky, mletý pepř, šafrán a sůl.
- Nechejte vařit asi 20-30 minut, dokud se nezkonzistuje.
- Případně dochuťte podle chuti a podávejte s křupavým chlebem.




