26. 3. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse z Marseille je tradiční provensálská rybí polévka plná lahodných mořských plodů, která okouzlí vaše chuťové buňky. Naučte se připravit tento pokrm jako pravý Francouz a poznejte tajemství kulinářského umění z Marseille! S receptem na bouillabaisse se budete cítit jako v jižní Francii.
Suroviny
- 500g rýžových slávek
- 400g bílé ryby (např. treska, mořský vlk)
- 300g mušlí
- 200g krevet
- 2 cibule
- 4 rajčata
- 4 brambory
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička šafránu
- 1 litr zeleninového vývaru
- sůl, pepř, petržel
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli.
- Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a dáme restovat.
- Po chvíli přidáme na plátky nakrájené brambory a zalijeme zeleninovým vývarem.
- Přidáme šafrán a necháme vařit, dokud brambory nezměknou.
- Přidáme rýžové slávky a necháme vařit, dokud nejsou téměř měkké.
- Přidáme ryby, mušle a krevety a necháme vařit do měkka.
- Přidáme nasekanou petržel a dochutíme solí a pepřem podle chuti.




