26. 3. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse z Marseille
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse z Marseille je tradiční provensálská rybí polévka plná lahodných mořských plodů, která okouzlí vaše chuťové buňky. Naučte se připravit tento pokrm jako pravý Francouz a poznejte tajemství kulinářského umění z Marseille! S receptem na bouillabaisse se budete cítit jako v jižní Francii.

Suroviny

  • 500g rýžových slávek
  • 400g bílé ryby (např. treska, mořský vlk)
  • 300g mušlí
  • 200g krevet
  • 2 cibule
  • 4 rajčata
  • 4 brambory
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička šafránu
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • sůl, pepř, petržel

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a dáme restovat.
  3. Po chvíli přidáme na plátky nakrájené brambory a zalijeme zeleninovým vývarem.
  4. Přidáme šafrán a necháme vařit, dokud brambory nezměknou.
  5. Přidáme rýžové slávky a necháme vařit, dokud nejsou téměř měkké.
  6. Přidáme ryby, mušle a krevety a necháme vařit do měkka.
  7. Přidáme nasekanou petržel a dochutíme solí a pepřem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *