Vyzkoušejte náš recept na lahodný Bourguignonský biftek s červeným vínem, který vám rozhodně získá srdce. Připravte si kvalitní hovězí maso zalité aromatickým červeným vínem a nechte se unést bohatou chuťovou paletou tohoto tradičního francouzského jídla. S naším receptem si snadno připravíte skvělý večeři pro sebe i své blízké. Zkuste ho hned!

Suroviny

  • 4 kusy bifteků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml červeného vína
  • 100 g slaniny
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce másla
  • Sůl, pepř, tymián

Postup

  1. Bifteky osolíme, opepříme a necháme odpočívat při pokojové teplotě asi 30 minut.
  2. Na pánvi rozpustíme máslo a na něm osmažíme na drobné kousky nakrájenou cibuli a česnek.
  3. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a opékáme, dokud nezezlátne.
  4. Poté přidáme bifteky a smažíme je z obou stran do zlatova.
  5. Přilijeme červené víno a necháme chvíli vařit, aby se alkohol vyvařil.
  6. Přilijeme hovězí vývar a přidáme tymián.
  7. Pokryjeme poklicí a dusíme na mírném ohni asi 1 hodinu, dokud maso není měkké.
  8. Podáváme s bramborovou kaší nebo pečenými brambory.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *