22. 11. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na tradiční bramborák s kyselou smetanou, který vás okouzlí svou křupavostí a jedinečnou chuťí. Tento oblíbený pokrm je skvělou volbou na rychlý a chutný oběd nebo večeři. S naším receptem na bramborák s kyselou smetanou se stanete skvělým kuchařem, který potěší svou rodinu i přátele. Podívejte se na návod a pusťte se do vaření!
Suroviny:
- 1 kg brambor
- 1 cibule
- 2 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl a pepř podle chuti
- kyselá smetana k podávání
Postup:
- Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a vymačkáme z nich přebytečnou šťávu.
- Cibuli nakrájíme na drobno a smícháme s nastrouhanými bramborami.
- Přidáme vejce, hladkou mouku, sůl a pepř a důkladně promícháme, aby se všechny suroviny spojily.
- Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a vytvarujeme z bramborové směsi placičky, které smažíme z obou stran dozlatova.
- Hotové bramboráky podáváme s kyselou smetanou.




