20. 9. 2025
Autor: Jakub Hrdina
Bramborové knedlíky s houbovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na ‍bramborové knedlíky s houbovou omáčkou je ideální volbou pro milovníky české kuchyně. Dozvíte se, jak připravit chutné a nadýchané knedlíky ‍z bramborového těsta a jak ⁤k ‍nim vytvořit bohatou, aromatickou houbovou omáčku. Recept je jednoduchý, srozumitelný a přináší krok za krokem postup, jak dosáhnout dokonalého⁤ výsledku. Přidejte k vaší rodinné večeři tento ⁣tradiční český pokrm, který si zamiluje každý!

Suroviny

  • 500 g vařených brambor
  • 200 g ⁤hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžíce soli
  • 300 g čerstvých hub, nebo 50 g sušených
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml smetany na vaření
  • 100 ml bílého vína
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička tymiánu
  • Sůl a pepř dle chuti
  • 1 lžíce másla
  • Petržel na ozdobení

Postup

  1. Nahrubo nastrouhejte vařené brambory a smíchejte je s moukou, vejcem a solí.
  2. Formujte z těsta knedlíky a povařte je ve vroucí osolené vodě asi 20 minut nebo dokud nevyplavou na ⁢povrch.
  3. Mezitím si připravte houbovou omáčku: Na másle osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, dokud⁣ nezměknou.
  4. Přidejte houby a restujte, dokud se neuvolní jejich voda.
  5. Zalijte bílým vínem a vařte, dokud většina alkoholu nevyprchá.
  6. Přidejte smetanu, majoránku, tymián a vařte na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne. Ochutnejte a případně ‌dosolte a ‍opepřete.
  7. Hotové knedlíky podávejte zalité houbovou omáčkou a posypte čerstvě nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *