6. 11. 2025
Autor: Ivana Černá
Bramborový salát s vejci
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo tradičního českého bramborového salátu s vejci! Tento recept je perfektní kombinací vařených brambor, křupavé zeleniny a bohatého vaječného žloutku, což vytváří ideální přílohu k masu nebo jako lehký hlavní chod. Zjistěte všechny tipy a triky, jak dosáhnout dokonalé chuti a konzistence, která osvěží vaše stolování při jakékoliv příležitosti.

Suroviny

  • 1 kg brambor
  • 4 vejce
  • 1 malá cibule, jemně nakrájená
  • 2 okurky nakládané, nakrájené na kostičky
  • 150 g majonézy
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1 lžíce jemně nasekaného čerstvého kopru (volitelné)
  • 1 stroužek česneku, jemně nasekaný (volitelný)

Postup

  1. Brambory důkladně umyjte a vařte ve slupce, dokud nejsou měkké, asi 20-30 minut v závislosti na velikosti. Po uvaření nechejte brambory vychladit, oloupejte je a nakrájejte na kostičky.
  2. Vejce uvařte natvrdo (asi 10 minut po začátku varu), ochlaďte pod studenou vodou, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  3. Ve velké míse smíchejte nakrájené brambory, vejce, cibuli, okurky, majonézu, hořčici, sůl, pepř a pokud používáte, kopr a česnek.
  4. Salát pečlivě promíchejte, aby se všechny ingredience spojily a chutě se propojily.
  5. Pokud je to možné, nechte salát alespoň hodinu odležet v chladničce, aby se chutě mohly ještě více rozvinout.
  6. Podávejte chlazené jako přílohu k hlavním jídlům, například k pečenému masu nebo grilovaným rybám.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *