7. 9. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Brasileiro dušená pstruh s tropickou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný brazilský recept na dušený pstruh s exotickou tropickou omáčkou. Tento jednoduchý a zdravý pokrm ​vám přinese do domova​ chuť slunné Brazílie a jistě potěší všechny milovníky rybích pokrmů. Sledujte ⁢návod a užijte si‍ exotickou chuťovou ⁢explozi!

Suroviny

  • 4 filety pstruha
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 200 ml‍ kokosového mléka
  • 2⁣ lžíce oleje
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička‍ mletého kmínu
  • šťáva z‌ 1 limetky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi si rozpálíme⁢ olej a⁣ osmahneme na něm⁣ nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme⁢ na kostky nakrájená rajčata a papriky⁣ a necháme​ krátce ‍restovat.
  3. Přidáme koření (kurkuma, koriandr, kmín) a ⁤zalijeme​ kokosovým​ mlékem.
  4. Poklademe do omáčky pstruha a necháme dusit ‍přibližně​ 15 minut,‌ dokud maso není hotové.
  5. Před podáváním ⁣přelijeme‌ limetkovou šťávou a⁣ dochutíme ⁢solí a pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *