10. 9. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si exotickou chuť Brazilské kachny s pomerančem. Tento recept spojuje krásně kořeněné maso kachny s sladkou a kyselou chutí čerstvých pomerančů. Lehce připravitelná a bohatě chutnající pokrm, který jistě potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento lahodný recept ještě dnes!
Suroviny
- 1 kachna
- 2 pomeranče
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- Čerstvý tymián
- Soľ, korenie
- Olivový olej
Postup
- Nejprve si kachnu očistíme a nakrájíme na kousky. Osolíme, okořeníme a necháme odležet.
- Vykostěnou a nakrájenou kachnu nasadíme na rozpálený olej v pekáči a chvíli osmažíme.
- Mezitím nakrájíme cibuli a česnek a přidáme k masu do pekáče. Dusíme dokud cibule nezezloutnou.
- Přidáme nakrájené pomeranče a tymián. Zalijeme trochou vody a dusíme pod poklicí do měkka.
- Pokrm dochutíme a můžeme podávat s rýží nebo brambory.




