10. 9. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Brazilská kachna s pomerančem
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si exotickou chuť Brazilské kachny s pomerančem. Tento recept spojuje krásně kořeněné maso kachny s sladkou a kyselou chutí čerstvých pomerančů. Lehce připravitelná a bohatě chutnající pokrm, který jistě potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento lahodný recept ještě dnes!

Suroviny

  • 1 kachna
  • 2 pomeranče
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • Čerstvý tymián
  • Soľ, korenie
  • Olivový olej

Postup

  1. Nejprve si kachnu očistíme a nakrájíme na kousky. Osolíme, okořeníme a necháme odležet.
  2. Vykostěnou a nakrájenou kachnu nasadíme na rozpálený olej v pekáči a chvíli osmažíme.
  3. Mezitím nakrájíme cibuli a česnek a přidáme k masu do pekáče. Dusíme dokud cibule nezezloutnou.
  4. Přidáme nakrájené pomeranče a tymián. Zalijeme trochou vody a dusíme pod poklicí do měkka.
  5. Pokrm dochutíme a můžeme podávat s rýží nebo brambory.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *